zaterdag 22 augustus 2015

Autobussen op Sao Miguel (Azoren)

De Azoren zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Azoren behoren tot Portugal en liggen op ongeveer 1300 kilometer van Lissabon en 2300 kilometer van Amerika. Het grootste eiland is Sao Miguel dat ongeveer 64 kilometer lang en 16 kilometer breed is. Op Sao Miguel wonen 140.000 inwoners, waarvan de meeste in de hoofdstad Ponta Delgada. Vanaf Nederland zijn de Azoren in ongeveer 4 1/2 uur per vliegtuig bereikbaar.
De dienstregeling van de streeklijnen laat zich samenvatten op één dubbel A4tje


Vanuit  Ponta Delgada verzorgen 3 bedrijven het streekvervoer. Caetano Raposo & Pereira (CRP) rijdt naar het noordoosten, Varela naar het zuidoosten en Auto Viação Micaelense (AVM) bedient het westelijk deel van het eiland. Bijzonder is de kleur van een deel van het wagenpark van Varela. Ooit kocht dit bedrijf een tweedehands bus van De Jong. De kleur van deze bus viel blijkbaar zo in de smaak dat de rest van het wagenpark ook van De Jong kleuren werd voorzien. Inmiddels heeft Varela een nieuwe huisstijl maar er rijden nog steeds een aantal ''De Jong'' bussen rond.

Dienstregeling van de stadsdienst in Ponta Delgada

In Ponta Delgada verzorgt de gemeente een stadsdienst met minibusjes, deels door de hele smalle straatjes van het stadscentrum. Een touringcar ondernemer UTC verzorgt tenslotte nog een hotelshuttledienst tussen de luchthaven en de stad.
 

Geen opmerkingen: