zondag 10 juli 2016

KTEL Karpathos in 2016

De cooperative KTEL verzorgt in vrijwel heel Griekeland het Openbaar Vervoer per bus.

Helaas hebben de karakteristieke Griekse bussen plaatsgemaakt voor 2e hands import uit West-Europa. Door de economische crisis worden die import bussen steeds ouder.

Ook op het eiland Karpathos verzorgd de plaatselijke KTEL het busvervoer.

Veel stelt het vervoer niet voor. Men lijkt zich met name op de behoefte van de lokale bevolking te richten. Met enige fantasie komt men tot 9 buslijnen, maar uit de opmerkingen blijken de lijnen vaak gecombineerd gereden te worden. Alleen lijn 6 kan je een typische toeristen lijn noemen.

De dienstregeling voor het hoogseizoen in 2016


De mooie Apella en Kyra stranden zijn met lijn 3 maar 3 keer per week te bereiken. Buiten de in deze dienstregeling genoemde ritten zijn er ook nog een aantal schoolbussen.

Een afgeladen midibus is op weg naar het strand van Kyra. De steile en kronkelige afdalingen vanaf de hoofdweg naar de stranden van Kyra en Apella maakt de inzit van 12 meterbussen onmogelijk op lijn 3


Op donderdag en zondag ligt het vervoer bijna helemaal stil. Dat betekend niet dat de KTEL dan helemaal stil ligt. Er wordt die dag druk gependeld om vakantiegangers van het vliegveld naar de hotels te krijgen. Ga je met TUI naar Karpathos is de kans groot dat je met een (oude) KTEL bus naar je hotel gebracht wordt. 
Op verschillende plaatsen kom je op Karpathos nog terzijde gestelde KTEL bussen tegen die echt ''Made in Greece'' zijn.

Deze bus staat als opslagruimte op het busstation in Karpathos. Niet echt reklame voor je bedrijf.... 

Een Volvo-Sarakacis even buiten Pigadia
Dezelfde bus van de deurzijde

Geen opmerkingen: