donderdag 28 mei 2009

Qbuzz stoot Arriva van de troonWe hebben gewonnen!!!! Qbuzz gaat de komende jaren het openbaar bus vervoer verzorgen in de provincies Groningen en Drenthe en in de stad Groningen.

Het is de grootste busconcessie van Nederland. Wij zijn heel erg blij en trots. Blij omdat de gemeente en provincies de speciale aanpak van Qbuzz zien en erkennen. En trots op onze mensen in Rotterdam en Friesland. “ Door hun inzet en betrokkenheid laten we in de praktijk zien dat Qbuzz een ander openbaar vervoerbedrijf is”, aldus Rob van Holten, een van de oprichters.

Qbuzz is een kwalitatief hoogwaardig OV bedrijf. Dat kan alleen maar als de chauffeurs, die immers dagelijks in contact staan met onze klanten zich prettig voelen bij het bedrijf en dat ook overbrengen.

Wij zijn er van overtuigd dat de huidige werknemers van Arriva en Connexxion zich snel thuis zullen voelen bij Qbuzz en we heten onze 1000 nieuwe collega’s van harte welkom. Voor uitvoering van de concessie worden 350 nieuwe bussen aangeschaft van het merk Mercedes en MAN.

De komende maanden gaan we met elkaar hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we op 14 december klaar staan voor onze klanten.

De concessie heeft een looptijd van 8 jaar en een totale omzet van € 750 mln. Door winst van deze concessie stijgt het marktaandeel van Qbuzz naar 10% en het aantal medewerkers naar 1600. Qbuzz is het enige Nederlandse streekvervoerbedrijf. De aandelen zijn voor 51% in handen van Rob van Holten en Leon Struijk. De Nederlandse Spoorwegen houdt de overige aandelen.(Bron Qbuzz website)

Geen opmerkingen: