maandag 8 oktober 2007

Station Arnhem in oude anzichten


Op dit moment is de omgeving van het Stationsplein in Arnhem niet bepaald een visitekaartje voor de stad. In het verleden was de omgeving menig keer het object voor een anzichtkaart. Hierboven zien we een kaart uit de jaren vijftig. Het karateristieke busstation van het GVA is hierop in volle glorie te bewonderen. Hierin zaten een wachtruimte voor passagiers en personeel en een winkeltje. Het is nog niet erg druk. De dieselbussen stoppen aan de voorzijde van het gebouw, de trolleybussen aan de achterzijde. De reclame voor AGFA rolfims en Cameras heeft jarenlang op het stationsgebouw gezeten


Op deze afbeelding in blik op het 1e trolleyspoor. Het bloemenperk heeft later plaats moeten maken voor een extra spoor. Op het streekbusstation is een gelede MAN bus van de GTW te zien.

Een fraaie afbeelding uit het begin van de jaren 70. Op de voorgrond een DAF MB200 uit de 6900 serie van de NBM. Aan de voorzijde van het stadsbusstation zijn inmiddels 3 sporen gekomen. Het achterste deel van het eerste spoor vanaf de weg gerekend werd gebruikt voor het opstellen van reserve bussen. Hier zien we een Leyland-Werkspoor bolramer (serie 39-44) uit 1961-62 en twee iets nieuwere Leyland Verheul bussen (serie 49-50 of 15-20).

Geen opmerkingen: