woensdag 17 september 2008

Milaan

Milaan heeft een groot tram bedrijf en een grote diversiteit aan trams. Bijzonder zijn de 4 assers uit 1928!!! die nog steeds het grootste deel van de diensten voor hun rekening nemen en nog steeds goed kunnen meekomen in het verkeer.

Deze trams bepalen voor een belangrijk deel het straatbeeld in het centrum van Milaan. Opmerkelijk genoeg heeft de toeristen industrie hier nog geen gebruik van gemaakt. Geen modelletjes, beschilderde bordjes en t-shirts zoals bijvoorbeeld in Lissabon of San Francisco. Zelfs een ansichtkaart met een tram is met moeite te vinden.
Een deel van de trams is weer terug geschilderd in de oude gele kleuren. De trams zien er over het algemeen goed onderhouden uit. Dat moet ook wel, want voorlopig is er nog geen zicht op de (complete) vervanging vande nog 170 in dienst zijnde exemplaren.
Ooit bestond deze serie uit 500 wagens. In de loop van de jaren zijn dus al de nodige exemplaren afgevoerd. Een deel daarvan is verkocht aan San Francisco, waar ze dienst doen op de F-line, tussen Marketstreet en Fishermanswarf.

Geen opmerkingen: