zaterdag 28 november 2009

Arriva Groningen Berkhof Citea


De nieuwe generatie openbaarvervoerbussen van VDL Bus & Coach bestaat uit de Citea CLE (Low Entry) en de Citea CLF (Low Floor). Sinds enige tijd rijdt er een Citea CLF op proef bij Arriva in Groningen

Bij de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van de vele jaren ervaring die VDL Bus & Coach inmiddels heeft met de productie van lichtgewicht constructies. Daardoor blijft het gewicht van de Citea minimaal, zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid, de levensduur en de restwaarde.

Door het lagere eigen gewicht profiteert de Citea ook van de daarbij behorende voordelen zoals een lager brandstofverbruik bij een gelijke vervoersprestatie.

Daarnaast betekent een lager eigen gewicht ook minder onderhoudskosten. Dit punt wordt nog versterkt door de modulaire opbouw van de Citea range. Voor de Citea CLE en CLF is gebruik gemaakt van dezelfde technologie en dezelfde onderdelen. Dit maakt, met name voor fleetowners, onderhoud en reparatie een stuk eenvoudiger en goedkoper. Bij schadereparaties wordt de stilstand tot een minimum beperkt doordat bijvoorbeeld wandpanelen eenvoudig te vervangen zijn.

De inrichting van het interieur, zorgt ervoor dat de bus snel en efficiënt schoongemaakt kan worden.

De Citea wordt standaard geleverd met zeer schone Euro 5 dieselmotoren. EEV is leverbaar als optie.

Geen opmerkingen: