zaterdag 6 november 2010

Het einde van Veolia op de Veluwe

Na zes jaar komt er een einde aan de exploitatie van de stads- en streekbuslijnen op de Veluwe door Veolia. In December 2004 nam de Connex dochter BBA het vervoer over van Connexxion. Connex werd later Veolia. In December 2010 zal Syntus de diensten overnemen. Het relatief nieuwe materieel zal zoals gebruikelijk wel weer naar het buitenland verdwijnen.


Veolia bussen in Arnhem en Ede. In Ede worden ook een aantal stadslijnen gereden.


Veolia bussen in Apeldoorn. Op de stadsdienst rijden de donkerblauwe Volvo's. Deze kleur heeft de BBA destijds nog overgenomen uit Brabant waar in stadsbussen dezelfde donkerblauwe kleur hadden. Opmerkelijk zijn de Wizpr proefbussen met (elektrische) naafmotor aandrijving in de achteras. Verder rijden er nog een aantal oude wit-blauwe stadsbussen op de Veluwe, hoewel oud hier ook een relatief begrip is. ook deze bussen zijn slachtoffer geworden van de strenge milieu-eisen bij een nieuwe aanbesteding. Voor de gehuurde rood-witte 1711 (ex Hermes) geldt hetzelfde.


Ieder kwartier komen de bussen van de verschillende stadslijnen bijeen op het stationsplein. Na een korte pauze vertrekken de bussen dan weer in colonne richting de buitenwijken. Hetzelfde gebeurde ook al in de VAD en Midnet tijd. Toen vetrokken de bussen nog van het busstation op Sophiaplein. Van deze omgeving is niks meer terug te vinden, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Tenslotte nog wat opnames van 6 jaar geleden toen Connexxion verdween van de Veluwe.

Geen opmerkingen: