dinsdag 27 september 2011

Kwartierdienst Merwede LingelijnDe kwartierdienst op de Merwede Lingelijn wordt niet door iedereen even positief ontvangen. Op twitter wordt een hoop gemopperd over volle, tekorte, vertraagde en opgeheven treinen. Een andere veel gehoorde klacht is die van de verlengde reistijd. Dordrecht-Gorinchem duurt nu 7 minuten langer.
Vanochtend zelf in de ochtendspits met de trein gereden. Volgens de spoorkaart van Nederland waren verschillende treinen opgeheven. Andere treinen reden met soms grote vertragingen. Mijn trein vertrok met zo'n 5 minuten vertraging uit Gorinchem en dat bleef zo tot Dordrecht. Ook de treinen uit de tegenrichting reden allemaal met vertraging.

Bij een kwartierdienst op een enkelsporig traject werkt ook een kleine vertraging als snel door op andere treinen. Ook de korte keringen van 5 minuten in Geldermalsen en Dordrecht helpen niet echt mee. Treinen die te laat aankomen vertrekken daardoor ook al snel te laat. De oplossing om een vertraagde trein dan maar in Beesd te laten keren zodat deze op tijd aan de terugreis kan beginnen zal niet door iedereen gewaardeerd worden...

Zorgelijk is dat er nu in theorie nog enige rek in de dienstregeling zit doordat de drie nieuwe stations tussen Dordrecht en Gorinchem nog niet geopend zijn.

Misschien is een kwartier dienst op een enkelsporig traject wel teveel van het goede. Syntus kan daar tussen Doetinchem en Zevenaar over mee praten.

Geen opmerkingen: