zaterdag 2 februari 2008

Met de trein naar ParijsDe afgelopen periode twee keer het traject Brussel-Parijs met de trein afgelegd. In ongeveer 75 minuten ben je van Brussel Zuid in Parijs. In de eerste klas zit je zeer ruim al staan de stoelen soms zeer ongunstig ten opzicht van de ramen zodat je bijna niet naar buiten kan kijken. De Thalys stellen zien er verzorgd uit.

Dan kan niet gezegd worden van de ook op deze lijn rijdende oude TGV stellen van de SNCF. Met hun versleten stoelen en gaten in de vloerbedekking maken ze een aftandse indruk.
Bij het instappen worden de kaartjes gecontroleerd en wordt gechecked of je in het goede rijtuig instapt.

Per rijtuig is in de eerste klas een steward(ess) aanwezig die tijdens de rit druk bezig is met het verzorgen van een natje en droogje. Voor de tweede klas reizigers is een restauratie rijtuig beschikbaar.
Zeker in de spitsuren zijn de treinen vol en is het vrijwel onmogelijk je kaartje om te boeken naar een eerdere of latere trein. Ook vertragingen komen net als bij gewone treinen voor. Bij vertragingen van meer dan 30 minten heb je recht op terugbetaling van een deel van de reissom. Netjes is dat bij aankomst van een vertraagde trein op het perron personeel klaar staat om klachten formulieren uit te delen.

Geen opmerkingen: