zaterdag 15 maart 2008

Arriva Merwede-Lingelijn (2)


Vooral het traject van Gorinchem naar Geldermalsen gaat door een landschappelijk fraaie omgeving. De trein hierboven is zojuist uit Arkel richting Gorinchem vertrokken. In de verte is de grote flat aan de van Stratenweg in Gorinchem (bij het klaverblad) te zien.

De eerste stop na Gorinchem in deze richting is Arkel. Gelukkig is hier het oude stationsgebouw bewaard gebleven. Het is een station zonder poespas met enkelspoor.

Na station Arkel passert te lijn het Merwede kanaal over een draaibrug met fraaie borden boven het water die waarschuwen dat het aanraken van de draden levensgevaarlijk is.Na de brug over de Merwede duikt de trein de polder in en gaat de route via een kaarsrechte lijn richting Leerdam.


Een leuk punt tussen Arkel en Leerdam zijn de spoorwegovergangen over de "Breezijde" en de "Smalzijde" die aan weerszijde van het water van Arkel naar Nieuwland lopen. Beide overwegen zijn voorzien van een waarschuwing voor diepladers en een nummer.

Doordat de spoorbaan hoger ligt dan de weg zouden diepladers klem kunnen komen te zitten. In een door Pro-rail uitgegeven boekje staan al deze overwegen beschreven met de minimale hoeveelheid vrije ruimte die er onder de dieplader moet zijn om de overweg veilig te kunnen passeren


Geen opmerkingen: