donderdag 27 december 2007

Randstad Rail


Van zaterdag 3 juni tot en met zaterdag 2 september rijden er geen treinen op de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn. Tijdens deze periode kunt u gebruik maken van het vervangend vervoer op de trajecten tussen Zoetermeer en station Den Haag Centraal.

Dat was waren de officiële plannen voor de ombouw van de Zoetermeer- en Hofpleinlijn tot Randstad Rail. De ombouw bleek een aantal weken langer te duren vanwege een warme zomer en toen de trams en metro's eenmaal reden bleek de beveiliging nogal eens te haperen en erger nog, vonden er verschillende ontsporingen plaats.
Het gevolg was dat de bussen weer van stal werden gehaald en pas ruim een jaar later Randstad Rail volledig in dienst kon worden genomen.
Tijdens de laatste weken van de NS exploitatie reden een aantal sprinters met speciale opschriften. De foto's hierboven zijn gemaakt op de allerlaatste dag van de NS exploitatie op de lijn: vrijdag 2 juni 2006.


De Hofpleinlijn heet nu officieel Erasmuslijn en zal over een paar jaar gekoppeld worden aan de metrolijn met dezelfde naam in Rotterdam. Naar Zoetermeer rijden de "tramlijnen" 3 en 4


Geen opmerkingen: